Personvern

Her kan du lese om hvordan Capassa samler inn og bruker personopplysninger.

1. Om personvern

Personvernreglene omhandler hvordan Capassa AS samler inn og bruker informasjon om deg som bruker av våre digitale tjenester (nettsteder, apper, sosiale mediesider, e-post og sms) og våre regulerte finansielle tjenester. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når data samles inn fra våre tjenester og informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger.

Capassa, av administrerende direktør, er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettstedene å gi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev, bruke delen og tipstjenesten osv. Grunnlaget for denne behandlingen er samtykke fra den enkelte med mindre annet er spesifisert.

For bruk av Capassas tjenester på innloggede nettsteder, inkludert bestilling og administrasjon av Capassas regulerte finansielle tjenester, vil ytterligere informasjon bli samlet inn. Grunnlaget for dette er basert på regulatoriske krav, samtykke fra den enkelte, og Capassas behov for å levere våre tjenester.

2. Om personvern management

Capassa AS er et aksjeselskap registrert i Norge med organisasjonsnummer 913 978 617. Capassas adresse er Soelvolds vei 7 B, 0275 Oslo. Nettstedet vårt er www.capassa.com, og vi kan kontaktes på info@capassa.com.

3. Hvordan vi samler inn og bruker personopplysningene dine.

Capassa vil samle inn ulike opplysninger om deg, avhengig av om du er kunde eller besøkende på våre digitale tjenester. Noe av denne informasjonen går under kategorien personopplysninger og er beskrevet her.

3.1 For å utføre Capassas operative tjenester

For at vi skal kunne levere våre tjenester til deg og dermed oppfylle vår del av avtalene vi har med deg som kunde i Capassa, vil vi samle inn følgende informasjon om deg:

 • Din kontaktinformasjon
 • Dine avtaler med Capassa
 • Dine kjøp av tjenester via Capassa

Vi vil slette denne informasjonen for dette formålet når kundeforhold avsluttes og avtalene dine med Capassa er avsluttet.

Etter at finansieringskampanjen er fullført, kan kontaktinformasjon, kontonummer, personnummer og relevante avtaler og investeringer bli utlevert til finansieringskunden du har investert i. Hvis det er oppnevnt en sikkerhetsagent i forbindelse med den aktuelle finansieringen, kan denne informasjonen også utleveres til den, slik at både Capassa og sikkerhetsagenten kan oppfylle sine plikter og avtaler.

I tilfelle mistanke om svindel eller svindel, enten av Capassa eller våre kunder, vil vi registrere og beholde informasjon om dette opptil 10 år etter at den mistenkte ble registrert. Denne informasjonen kan omfatte grunnlaget for den mistenkte og den mistenktes kontaktinformasjon.

3.2 For å oppfylle våre forskriftsmessige krav

Capassa AS er akseptert av Finanstilsynet til å fungere som agent. I denne anledningen vil det være nødvendig å registrere og beholde visse opplysninger om deg hvis du er kunde hos oss. Grunnlaget for behandlingen er basert på hvitvaskingsloven og regelverket.

Hvis du bare abonnerer på nyhetsbrevet vårt eller besøkende på nettstedet eller appen vår uten å etablere deg som kunde (finansiell kunde), trenger du ikke å oppgi denne informasjonen.

3.2.1 Privatperson som kunde gjennom personlig virksomhet

For privatpersoner som er registrert hos sine personlige selskapsinvestorer, samler vi inn følgende informasjon:

 • Din kontaktinformasjon
 • Dine avtaler med Capassa

3.2.2 Privatperson som representant for selskapet

For privatpersoner som opptrer som representant for selskaper som registrerer seg som finansiell kunde, samler vi inn følgende personopplysninger:

 • Din kontaktinformasjon
 • Dine avtaler med Capassa

3.2.3 Andre privatpersoner tilknyttet selskaper som søker finansiering (reelle rettighetshavere, personer med signaturrettigheter og medlemmer av styret og ledelsen)

Hvis du som privatperson er en reell rettighetshaver, person med signaturrett eller medlem av styret eller ledelsen av et selskap som ønsker å bli en finansiell kunde hos oss, vil vi registrere følgende informasjon om deg:

 • Din kontaktinformasjon
 • Dine avtaler med Capassa

Vi kan samle inn denne informasjonen både fra selskapet som er vår kunde og fra informasjonstjenester som bruker informasjon fra offentlige registre. Du vil ikke nødvendigvis bli spurt eller informert om vår innsamling av informasjonen din.

3.3 Funksjon for å dele Capassas innhold med andre

Delingsfunksjonen kan brukes til å videresende lenker til nettstedet via e-post, eller for å dele innholdet på sosiale nettverkssider. Informasjon om delingen logges hos oss og brukes til å legge ut delingen med fellesskapet. Hvordan det aktuelle nettverket håndterer dataene ytterligere, styres av avtalen din med fellesskapet. Hvis du bruker e-postfunksjonen, bruker vi e-postadressene som er oppgitt for å sende meldingen videre, og til å tilpasse våre digitale tjenester for å skape en mer relevant opplevelse for mottakere når de får tilgang til sidene du har delt med dem. Disse e-postadressene vil bli slettet innen tre måneder, med mindre de er registrert som mottaker av nyhetsbrev og/eller som kunde av Capassas tjenester.

3.4 Kommentarer og spørsmål om finansieringskampanjer

Som innlogget kunde på nettstedet vårt er det mulig å legge inn kommentarer og spørsmål om finansieringskampanjer. Disse må først godkjennes av Capassa eller finansieringskunden før de kan publiseres. For å vise avsenderen av kommentaren, vil fornavnet ditt og ethvert mellomnavn vises sammen med din registrerte by til både Capassa og finansieringskunden når godkjenning vurderes, og for alle som besøker nettstedet hvis kommentaren publiseres. Når du legger inn spørsmålet ditt, godtar du at denne informasjonen kan registreres og publiseres.

3.5 Kommentarer til artikler eller blogger

Der det er mulig for brukere å kommentere artikler eller blogger, kreves det et navn og en e-postadresse. Navnet og e-postadressen kan publiseres med kommentaren og lagres av Capassa for å kunne opprettholde redaktørskapet vårt.

3.6 Brukeranmeldelse av Capassa

Vi ønsker å motta både ris og ros fra våre kunder. I tillegg ønsker vi å være transparente slik at andre kan se våre kunders brukeranmeldelser. Derfor kan Capassas kunder i noen tilfeller motta en forespørsel fra Capassa via e-post om å skrive sin brukeranmeldelse av Capassa på eksterne leverandører for dette. Den relevante leverandørens personvernerklæring vil gjelde. Ved å registrere tilbakemeldingen din godtar du leverandørens personvernerklæring.

3.7 KundeserviceCustomer Service

Vi tilbyr våre kunder individuell veiledning via flere kanaler: E-post, Facebook Messenger og chatbots på nettstedet vårt. I forbindelse med henvendelser mellom deg og Capassa, kan vi be deg om kontaktinformasjon, typisk navn, e-postadresse og telefonnummer. Vi kan også be om annen informasjon som er nødvendig for å gi deg den veiledningen du ønsker. Vi bruker bare denne informasjonen i forbindelse med dialogen vi har med deg. Informasjonen oppbevares gjennom hele livssyklusen til kundeforholdet og eventuelle låneavtaler, muligens i tre år etter siste kontakt.

I e-postene våre til deg kan vi bruke analyseverktøy som måler når e-posten åpnes, og hvis du klikker på lenker i e-posten. Vi gjør dette for å lære og forbedre kommunikasjonen vår.

3.8 Bruk av informasjonskapsler

Vi ønsker å tilby våre brukere en best mulig opplevelse i våre digitale tjenester. Derfor bruker vi informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen i våre digitale kanaler. Informasjonskapsler er små tekstfiler som nettstedet lagrer på datamaskinen din når du besøker nettstedene våre.

Når du besøker nettstedet vårt, kan du velge å gi ditt samtykke til å angi informasjonskapsler i nettleseren din, med mindre du allerede har reservert deg mot det. Du kan når som helst velge å slette allerede nedlastede informasjonskapsler. Du kan også velge bort bruk av informasjonskapsler i de fleste nettleserinnstillinger.

Ved å bruke nettsidene våre og laste inn informasjonskapslene våre, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. I det følgende beskriver vi hvilken informasjon vi samler inn, formålet med behandlingen og hvem som behandler dataene.

3.8.1 Side- og tjenestefunksjonalitet

Vi bruker informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsider. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon om lastbalansering av systemet slik at alle brukere sikres en best mulig opplevelse.

Vi kan også lagre informasjon om hvilke søkeord våre brukere bruker på våre digitale tjenester. Søkebruksmønsteret lagres og behandles anonymt i aggregert form for å forbedre informasjonstilbudet vårt.

3.8.2 For å forbedre brukeropplevelsen i våre digitale tjenester

Som et ledd i arbeidet med å lage en brukervennlig nettside ser vi på brukermønsteret til de som besøker siden. For å analysere informasjonen bruker vi analyseverktøy som samler brukerinformasjonskapsler utstedt av pålitelige tredjeparter. Disse tredjepartene er Google, Hotjar og Segment.

Analyseverktøyene bruker tredjeparts informasjonskapsler som registrerer brukernes IP-adresse og gir informasjon om den enkelte brukers interaksjoner med våre digitale tjenester. Eksempler på hva informasjonen gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, tidspunkt for besøket, om brukerne besøker nettsidene gjentatte ganger, brukerens geografiske plassering (ned på fylkesnivå), hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som brukes. Til dette formålet bruker vi Google Analytics, Hotjar og Segment.

Med Google Analytics bruker vi denne informasjonen til å analysere din og andres nettadferd. En IP-adresse er definert som en personlig data fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en person. Capassa bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og behandles av Google. IP-adressen som er lagret hos Google kan derfor ikke brukes til å identifisere den enkelte bruker. For mer informasjon om Google Analytics’ bruk av informasjonskapsler, besøk the Official Google Analytics page.

I tillegg til Google Analytics bruker vi Hotjar og Segment. Hotjar registrerer brukerøkter for å lage varmekart over bruksmønstre. Dine bevegelser med musepekere og klikk registreres slik at vi kan analysere hvordan nettsidene våre brukes. Alt som lagres er anonymt. Segment hjelper Capassa med å samle informasjon om deg som kunde eller nettsidebruker.

Capassa bruker også konverteringspiksler fra blant annet Xandr og Schibsted med det formål å samle atferdsdata på egne sider, relatert til brukernes definerte aktivitet. Disse aktivitetene kan være kjøp, bestillinger, registreringer eller andre klikkbaserte aktiviteter som kan måles til å være en konvertering i form av markedsføring. Konverteringsdataene er anonymiserte og brukes ikke til behandling av personopplysninger; de brukes kun for å lære å definere effekten av de ulike markedsaktivitetene, og for å optimalisere dem.

Utsteder av informasjonskapselen og lenke til deres personvernerklæring:

Google Analytics – Personvernerklæring

Hotjar – Personvernerklæring

Segment – Personvernerklæring

Xandr – Personvernerklæring

Schibsted –  Privacy Policy

3.8.3 Relevant markedsføring i annonsenettverk

Vi bruker informasjonskapsler utstedt av pålitelige tredjeparter for å gi deg relevant markedsføring.

For å gi deg som mottaker av nyhetsbrev målrettet informasjon, bruker vi intercom-informasjonskapsler for å bli bedre kjent med hvordan du bruker våre digitale tjenester: Din geografiske plassering på fylkesnivå, hvilke deler av nettsidene eller appen våre du har besøkt, når du besøkte dem, hvilke knapper du har trykket på og hvilke finansieringskampanjer du har investert i. Capassa bruker denne informasjonen både til å analysere effektiviteten til hvert nyhetsbrev og for å tilpasse budskapet til hver enkelt bruker slik at du som mottaker opplever vår markedsføring så relevant for deg som mulig. . I neste kapittel beskriver vi våre nyhetsbrev og målrettet markedsføring.

Vi driver også med markedsføring i annonsenettverk, for eksempel gjennom Google, Facebook og LinkedIn, for å vise annonsekampanjene våre på relevante nettsider. For å gjøre dette bruker vi informasjonskapsler eller piksler utstedt derved slik at de kan vise våre annonser i sine tjenester til bestemte målgrupper, for eksempel personer som har besøkt Capassa.no. Informasjonen disse informasjonskapslene samler inn om deg kan være hva slags enhet du bruker (nettbrett, type smarttelefon, type bærbar PC osv.) og nettleser. For offline markedsføring bruker vi følgende leverandører og deres informasjonskapsler på våre nettsider:

AdAction Interactive – Personvernerklæring

Adform –  Personvernerklæring

Google AdWords –  Personvernerkl’ring

Delta Projects – Personvernerklæring

DoubleClick – Personvernerklæring

Fyber – Personvernerklæring

AOL Advertising – Personvernerklæring

AppNexus – Personvernerklæring

OpenX – Personvernerklæring

Pubmatic – Personvernerklæring

Smaato – Personvernerklæring

Rubicon Project – Personvernerklæring

WideOrbit – Personvernerklæring

Unruly – Personvernerklæring

Facebook Connect – Personvernerklæring

Linkedin –  Personvernerklæring

3.9 Nyhetsbrev og målrettet markedsføring

Det er mulig å abonnere på nyhetsbrev og målrettet markedsføring fra Capassa for alle som ønsker å motta slik informasjon. Hvis du velger dette, gir du ditt samtykke til at vi bruker e-postadressen din til å sende deg markedsføring. For at vi skal kunne sende e-post til rett person, må vi registrere ditt navn og e-postadresse. Intercom er databehandler av nyhetsbrevet på vegne av Capassa ved å håndtere mottakernes e-postadresser og distribuere nyhetsbrev til dem. Intercom registrerer også om du som registrert mottaker har åpnet e-posten, når du gjorde dette, om du har skrevet ut e-postlenkene og om du har brukt e-postens avmeldingsfunksjon for nyhetsbrev. All denne informasjonen slettes når vi får beskjed om at du ikke lenger ønsker å motta informasjon fra oss. Informasjonen slettes også dersom vi får tilbakemelding om at e-postadressen ikke lenger er aktiv.

Hvis du både abonnerer på våre nyhetsbrev og har akseptert vår bruk av informasjonskapsler, vil vi også samle inn informasjon om hvordan du bruker våre digitale tjenester ved hjelp av intercom, som beskrevet i forrige kapittel om informasjonskapsler. Capassa bruker denne informasjonen både til å analysere effektiviteten til hvert nyhetsbrev og for å tilpasse budskapet til hver enkelt bruker, slik at du som mottaker opplever vår markedsføring så relevant for deg som mulig.

Vi registrerer ikke investeringsbeløpene dine for markedsføringsformål.

3.10 Sensitive personopplysninger

Capassa samler ikke inn noen sensitive personopplysninger om deg, verken fra deg eller fra tredjeparter. Vi ber om at du som bruker eller kunde av Capassas tjenester ikke oppgir noen form for sensitive personopplysninger i din kommunikasjon med Capassa.

4. Endringer i dine personlige data

Hvis du oppdager eller mistenker at vi har uriktige eller utilstrekkelige personopplysninger om deg, har du rett til innsyn, sletting og korrigering av disse, i den grad det ikke er i strid med våre juridiske krav. Dette gjelder også dersom riktig informasjon er endret etter at vi registrerte dem. Du kan rapportere til Capassa på info@capassa.com og vi vil endre informasjonen din.

5. Hvordan vi deler personopplysninger med andre

Vi selger, leier ikke ut eller deler dine personopplysninger med andre, utover det vi mener er nødvendig for å tilby våre tjenester og beskrevet i denne personvernerklæringen. I tilfeller hvor vi utleverer personopplysninger med andre, vil vi inngå en avtale med dem som blant annet definerer hvilke opplysninger det skal dreie seg om og hvordan de skal behandles.

Capassa vil utlevere informasjon i tilfeller som kreves av loven.

6. Dine rettigheter

Som bruker av Capassas digitale tjenester har du rett til:

 • få tilgang til din registrerte informasjon på Capassa,
 • korriger din registrerte informasjon hos Capassa,
 • overføre din registrerte informasjon på Capassa,
 • slette din registrerte informasjon hos Capassa,
 • få innsikt i hvordan vi behandler informasjonen din og setter begrensninger på dette,
 • trekke tilbake ditt samtykke,

så lenge dette ikke er i strid med de regulatoriske forpliktelsene som er pålagt av Capassa. Hvis du ønsker å utøve disse rettighetene, vennligst kontakt oss via info@capassa.com.

7. Sikkerhet

Capassa vil til enhver tid benytte seg av beste praksis for å sikre dine personopplysninger. Disse dataene vil kun bli lagret i systemene som trenger det, gitt de godkjenninger du har gitt om bruk av data. Dette vil i hovedsak være Capassas kjernesystem, som drives på Amazon Web Service sin løsning i Irland. Amazon er en av de mest profesjonelle leverandørene av sikker drift og brukes av store deler av både norske og internasjonale selskaper. Vi følger nøye opp deres anbefalinger for sikker behandling av personopplysninger, inkludert kryptering, passordbeskyttelse, brannmur etc. for alle plattformer der vi håndterer personopplysninger.

8. Bruk av leverandører

Capassa bruker kun leverandører som vi stoler på. Alle leverandører som behandler personopplysninger på vegne av Capassa regnes som databehandlere og vi har derfor inngått en databehandleravtale (DPA/Data Protection Addendum) med disse. For leverandørene som behandler disse personopplysningene utenfor EU/EØS, har vi også inngått avtaler med dem som sikrer at personopplysningene håndteres i henhold til EUs regelverk om dette.

9. Endringer i personvernerklæringen

For å holde vår personvernerklæring i kraft, vil vi oppdatere eller gjøre endringer. Det er alltid siste versjon som vil ligge på Capassa.no og med større oppdateringer vil vi gå ut med informasjon om dette.

10. Kontaktinformasjon

Hvis du ønsker å kontakte Capassa, vennligst kontakt oss via privacy@capassa.com. Her vil du også komme i kontakt med Capassas personvernombud (DPO) Aage Thorsen

11. Din rett til å klage til myndighetene

Du har rett til å klage til tilsynsmyndigheten Datatilsynet. Nettstedet deres er www.datatilsynet.no  og de kan kontaktes på følgende adresse:

 • Datatilsynet
 • P.O. Boks 458 Sentrum
 • 0105 Oslo

Du kan lese mer om hvordan du kan klage til Datatilsynet her: https://www.datatilsynet.no/om-datatilsynet/kontakt-oss/hvordan-kan-jeg-klage-til-datatilsynet/

Capassa - Din Digitale CFO

Prøv oss gratis i 14 dager!

Prøv Din Digitale CFO gratis i 14 dager – helt uten forpliktelser eller liten skrift.