Personvern

Her kan du lese om hvordan Capassa samler inn og bruker personopplysninger. ūüĒĎ

1. Om personvern

Personvernreglene omhandler hvordan Capassa AS samler inn og bruker informasjon om deg som bruker av våre digitale tjenester (nettsteder, apper, sosiale mediesider, e-post og sms) og våre regulerte finansielle tjenester. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når data samles inn fra våre tjenester og informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger.

Capassa, av administrerende direkt√łr, er behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som bes√łker nettstedene √• gi personopplysninger i forbindelse med tjenester som √• motta nyhetsbrev, bruke delen og tipstjenesten osv. Grunnlaget for denne behandlingen er samtykke fra den enkelte med mindre annet er spesifisert.

For bruk av Capassas tjenester på innloggede nettsteder, inkludert bestilling og administrasjon av Capassas regulerte finansielle tjenester, vil ytterligere informasjon bli samlet inn. Grunnlaget for dette er basert på regulatoriske krav, samtykke fra den enkelte, og Capassas behov for å levere våre tjenester.

2. Om personvern management

Capassa AS er et aksjeselskap registrert i Norge med organisasjonsnummer 913 978 617. Capassas adresse er Soelvolds vei 7 B, 0275 Oslo. Nettstedet vårt er www.capassa.com, og vi kan kontaktes på info@capassa.com.

3. Hvordan vi samler inn og bruker personopplysningene dine.

Capassa vil samle inn ulike opplysninger om deg, avhengig av om du er kunde eller bes√łkende p√• v√•re digitale tjenester. Noe av denne informasjonen g√•r under kategorien personopplysninger og er beskrevet her.

3.1 For √• utf√łre Capassas operative tjenester

For at vi skal kunne levere v√•re tjenester til deg og dermed oppfylle v√•r del av avtalene vi har med deg som kunde i Capassa, vil vi samle inn f√łlgende informasjon om deg:

  • Din kontaktinformasjon
  • Dine avtaler med Capassa
  • Dine kj√łp av tjenester via Capassa

Vi vil slette denne informasjonen for dette formålet når kundeforhold avsluttes og avtalene dine med Capassa er avsluttet.

Etter at finansieringskampanjen er fullf√łrt, kan kontaktinformasjon, kontonummer, personnummer og relevante avtaler og investeringer bli utlevert til finansieringskunden du har investert i. Hvis det er oppnevnt en sikkerhetsagent i forbindelse med den aktuelle finansieringen, kan denne informasjonen ogs√• utleveres til den, slik at b√•de Capassa og sikkerhetsagenten kan oppfylle sine plikter og avtaler.

I tilfelle mistanke om svindel eller svindel, enten av Capassa eller våre kunder, vil vi registrere og beholde informasjon om dette opptil 10 år etter at den mistenkte ble registrert. Denne informasjonen kan omfatte grunnlaget for den mistenkte og den mistenktes kontaktinformasjon.

3.2 For å oppfylle våre forskriftsmessige krav

Capassa AS er akseptert av Finanstilsynet til √• fungere som agent. I denne anledningen vil det v√¶re n√łdvendig √• registrere og beholde visse opplysninger om deg hvis du er kunde hos oss. Grunnlaget for behandlingen er basert p√• hvitvaskingsloven og regelverket.

Hvis du bare abonnerer p√• nyhetsbrevet v√•rt eller bes√łkende p√• nettstedet eller appen v√•r uten √• etablere deg som kunde (finansiell kunde), trenger du ikke √• oppgi denne informasjonen.

3.2.1 Privatperson som kunde gjennom personlig virksomhet

For privatpersoner som er registrert hos sine personlige selskapsinvestorer, samler vi inn f√łlgende informasjon:

  • Din kontaktinformasjon
  • Dine avtaler med Capassa

3.2.2 Privatperson som representant for selskapet

For privatpersoner som opptrer som representant for selskaper som registrerer seg som finansiell kunde, samler vi inn f√łlgende personopplysninger:

  • Din kontaktinformasjon
  • Dine avtaler med Capassa

3.2.3 Andre privatpersoner tilknyttet selskaper som s√łker finansiering (reelle rettighetshavere, personer med signaturrettigheter og medlemmer av styret og ledelsen)

Hvis du som privatperson er en reell rettighetshaver, person med signaturrett eller medlem av styret eller ledelsen av et selskap som √łnsker √• bli en finansiell kunde hos oss, vil vi registrere f√łlgende informasjon om deg:

  • Din kontaktinformasjon
  • Dine avtaler med Capassa

Vi kan samle inn denne informasjonen b√•de fra selskapet som er v√•r kunde og fra informasjonstjenester som bruker informasjon fra offentlige registre. Du vil ikke n√łdvendigvis bli spurt eller informert om v√•r innsamling av informasjonen din.

3.3 Funksjon for å dele Capassas innhold med andre

Delingsfunksjonen kan brukes til å videresende lenker til nettstedet via e-post, eller for å dele innholdet på sosiale nettverkssider. Informasjon om delingen logges hos oss og brukes til å legge ut delingen med fellesskapet. Hvordan det aktuelle nettverket håndterer dataene ytterligere, styres av avtalen din med fellesskapet. Hvis du bruker e-postfunksjonen, bruker vi e-postadressene som er oppgitt for å sende meldingen videre, og til å tilpasse våre digitale tjenester for å skape en mer relevant opplevelse for mottakere når de får tilgang til sidene du har delt med dem. Disse e-postadressene vil bli slettet innen tre måneder, med mindre de er registrert som mottaker av nyhetsbrev og/eller som kunde av Capassas tjenester.

3.4 Kommentarer og sp√łrsm√•l om finansieringskampanjer

Som innlogget kunde p√• nettstedet v√•rt er det mulig √• legge inn kommentarer og sp√łrsm√•l om finansieringskampanjer. Disse m√• f√łrst godkjennes av Capassa eller finansieringskunden f√łr de kan publiseres. For √• vise avsenderen av kommentaren, vil fornavnet ditt og ethvert mellomnavn vises sammen med din registrerte by til b√•de Capassa og finansieringskunden n√•r godkjenning vurderes, og for alle som bes√łker nettstedet hvis kommentaren publiseres. N√•r du legger inn sp√łrsm√•let ditt, godtar du at denne informasjonen kan registreres og publiseres.

3.5 Kommentarer til artikler eller blogger

Der det er mulig for brukere √• kommentere artikler eller blogger, kreves det et navn og en e-postadresse. Navnet og e-postadressen kan publiseres med kommentaren og lagres av Capassa for √• kunne opprettholde redakt√łrskapet v√•rt.

3.6 Brukeranmeldelse av Capassa

Vi √łnsker √• motta b√•de ris og ros fra v√•re kunder. I tillegg √łnsker vi √• v√¶re transparente slik at andre kan se v√•re kunders brukeranmeldelser. Derfor kan Capassas kunder i noen tilfeller motta en foresp√łrsel fra Capassa via e-post om √• skrive sin brukeranmeldelse av Capassa p√• eksterne leverand√łrer for dette. Den relevante leverand√łrens personvernerkl√¶ring vil gjelde. Ved √• registrere tilbakemeldingen din godtar du leverand√łrens personvernerkl√¶ring.

3.7 KundeserviceCustomer Service

Vi tilbyr v√•re kunder individuell veiledning via flere kanaler: E-post, Facebook Messenger og chatbots p√• nettstedet v√•rt. I forbindelse med henvendelser mellom deg og Capassa, kan vi be deg om kontaktinformasjon, typisk navn, e-postadresse og telefonnummer. Vi kan ogs√• be om annen informasjon som er n√łdvendig for √• gi deg den veiledningen du √łnsker. Vi bruker bare denne informasjonen i forbindelse med dialogen vi har med deg. Informasjonen oppbevares gjennom hele livssyklusen til kundeforholdet og eventuelle l√•neavtaler, muligens i tre √•r etter siste kontakt.

I e-postene v√•re til deg kan vi bruke analyseverkt√ły som m√•ler n√•r e-posten √•pnes, og hvis du klikker p√• lenker i e-posten. Vi gj√łr dette for √• l√¶re og forbedre kommunikasjonen v√•r.

3.8 Bruk av informasjonskapsler

Vi √łnsker √• tilby v√•re brukere en best mulig opplevelse i v√•re digitale tjenester. Derfor bruker vi informasjonskapsler for √• forbedre brukeropplevelsen i v√•re digitale kanaler. Informasjonskapsler er sm√• tekstfiler som nettstedet lagrer p√• datamaskinen din n√•r du bes√łker nettstedene v√•re.

N√•r du bes√łker nettstedet v√•rt, kan du velge √• gi ditt samtykke til √• angi informasjonskapsler i nettleseren din, med mindre du allerede har reservert deg mot det. Du kan n√•r som helst velge √• slette allerede nedlastede informasjonskapsler. Du kan ogs√• velge bort bruk av informasjonskapsler i de fleste nettleserinnstillinger.

Ved √• bruke nettsidene v√•re og laste inn informasjonskapslene v√•re, samtykker du til v√•r bruk av informasjonskapsler. I det f√łlgende beskriver vi hvilken informasjon vi samler inn, form√•let med behandlingen og hvem som behandler dataene.

3.8.1 Side- og tjenestefunksjonalitet

Vi bruker informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsider. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon om lastbalansering av systemet slik at alle brukere sikres en best mulig opplevelse.

Vi kan ogs√• lagre informasjon om hvilke s√łkeord v√•re brukere bruker p√• v√•re digitale tjenester. S√łkebruksm√łnsteret lagres og behandles anonymt i aggregert form for √• forbedre informasjonstilbudet v√•rt.

3.8.2 For å forbedre brukeropplevelsen i våre digitale tjenester

Som et ledd i arbeidet med √• lage en brukervennlig nettside ser vi p√• brukerm√łnsteret til de som bes√łker siden. For √• analysere informasjonen bruker vi analyseverkt√ły som samler brukerinformasjonskapsler utstedt av p√•litelige tredjeparter. Disse tredjepartene er Google, Hotjar og Segment.

Analyseverkt√łyene bruker tredjeparts informasjonskapsler som registrerer brukernes IP-adresse og gir informasjon om den enkelte brukers interaksjoner med v√•re digitale tjenester. Eksempler p√• hva informasjonen gir oss svar p√• er; hvor mange som bes√łker ulike sider, hvor lenge bes√łket varer, tidspunkt for bes√łket, om brukerne bes√łker nettsidene gjentatte ganger, brukerens geografiske plassering (ned p√• fylkesniv√•), hvilke nettsider brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som brukes. Til dette form√•let bruker vi Google Analytics, Hotjar og Segment.

Med Google Analytics bruker vi denne informasjonen til √• analysere din og andres nettadferd. En IP-adresse er definert som en personlig data fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en person. Capassa bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen f√łr informasjonen lagres og behandles av Google. IP-adressen som er lagret hos Google kan derfor ikke brukes til √• identifisere den enkelte bruker. For mer informasjon om Google Analytics’ bruk av informasjonskapsler, bes√łk the Official Google Analytics page.

I tillegg til Google Analytics bruker vi Hotjar og Segment. Hotjar registrerer bruker√łkter for √• lage varmekart over bruksm√łnstre. Dine bevegelser med musepekere og klikk registreres slik at vi kan analysere hvordan nettsidene v√•re brukes. Alt som lagres er anonymt. Segment hjelper Capassa med √• samle informasjon om deg som kunde eller nettsidebruker.

Capassa bruker ogs√• konverteringspiksler fra blant annet Xandr og Schibsted med det form√•l √• samle atferdsdata p√• egne sider, relatert til brukernes definerte aktivitet. Disse aktivitetene kan v√¶re kj√łp, bestillinger, registreringer eller andre klikkbaserte aktiviteter som kan m√•les til √• v√¶re en konvertering i form av markedsf√łring. Konverteringsdataene er anonymiserte og brukes ikke til behandling av personopplysninger; de brukes kun for √• l√¶re √• definere effekten av de ulike markedsaktivitetene, og for √• optimalisere dem.

Utsteder av informasjonskapselen og lenke til deres personvernerklæring:

Google Analytics ‚Äď Personvernerkl√¶ring

Hotjar ‚Äď Personvernerkl√¶ring

Segment ‚Äď Personvernerkl√¶ring

Xandr – Personvernerkl√¶ring

Schibsted –  Privacy Policy

3.8.3 Relevant markedsf√łring i annonsenettverk

Vi bruker informasjonskapsler utstedt av p√•litelige tredjeparter for √• gi deg relevant markedsf√łring.

For √• gi deg som mottaker av nyhetsbrev m√•lrettet informasjon, bruker vi intercom-informasjonskapsler for √• bli bedre kjent med hvordan du bruker v√•re digitale tjenester: Din geografiske plassering p√• fylkesniv√•, hvilke deler av nettsidene eller appen v√•re du har bes√łkt, n√•r du bes√łkte dem, hvilke knapper du har trykket p√• og hvilke finansieringskampanjer du har investert i. Capassa bruker denne informasjonen b√•de til √• analysere effektiviteten til hvert nyhetsbrev og for √• tilpasse budskapet til hver enkelt bruker slik at du som mottaker opplever v√•r markedsf√łring s√• relevant for deg som mulig. . I neste kapittel beskriver vi v√•re nyhetsbrev og m√•lrettet markedsf√łring.

Vi driver ogs√• med markedsf√łring i annonsenettverk, for eksempel gjennom Google, Facebook og LinkedIn, for √• vise annonsekampanjene v√•re p√• relevante nettsider. For √• gj√łre dette bruker vi informasjonskapsler eller piksler utstedt derved slik at de kan vise v√•re annonser i sine tjenester til bestemte m√•lgrupper, for eksempel personer som har bes√łkt Capassa.no. Informasjonen disse informasjonskapslene samler inn om deg kan v√¶re hva slags enhet du bruker (nettbrett, type smarttelefon, type b√¶rbar PC osv.) og nettleser. For offline markedsf√łring bruker vi f√łlgende leverand√łrer og deres informasjonskapsler p√• v√•re nettsider:

AdAction Interactive ‚Äď Personvernerkl√¶ring

Adform ‚Äď  Personvernerkl√¶ring

Google AdWords –  Personvernerkl’ring

Delta Projects ‚Äď Personvernerkl√¶ring

DoubleClick ‚Äď Personvernerkl√¶ring

Fyber ‚Äď Personvernerkl√¶ring

AOL Advertising ‚Äď Personvernerkl√¶ring

AppNexus ‚Äď Personvernerkl√¶ring

OpenX ‚Äď Personvernerkl√¶ring

Pubmatic ‚Äď Personvernerkl√¶ring

Smaato ‚Äď Personvernerkl√¶ring

Rubicon Project ‚Äď Personvernerkl√¶ring

WideOrbit ‚Äď Personvernerkl√¶ring

Unruly ‚Äď Personvernerkl√¶ring

Facebook Connect ‚Äď Personvernerkl√¶ring

Linkedin –  Personvernerkl√¶ring

3.9 Nyhetsbrev og m√•lrettet markedsf√łring

Det er mulig √• abonnere p√• nyhetsbrev og m√•lrettet markedsf√łring fra Capassa for alle som √łnsker √• motta slik informasjon. Hvis du velger dette, gir du ditt samtykke til at vi bruker e-postadressen din til √• sende deg markedsf√łring. For at vi skal kunne sende e-post til rett person, m√• vi registrere ditt navn og e-postadresse. Intercom er databehandler av nyhetsbrevet p√• vegne av Capassa ved √• h√•ndtere mottakernes e-postadresser og distribuere nyhetsbrev til dem. Intercom registrerer ogs√• om du som registrert mottaker har √•pnet e-posten, n√•r du gjorde dette, om du har skrevet ut e-postlenkene og om du har brukt e-postens avmeldingsfunksjon for nyhetsbrev. All denne informasjonen slettes n√•r vi f√•r beskjed om at du ikke lenger √łnsker √• motta informasjon fra oss. Informasjonen slettes ogs√• dersom vi f√•r tilbakemelding om at e-postadressen ikke lenger er aktiv.

Hvis du b√•de abonnerer p√• v√•re nyhetsbrev og har akseptert v√•r bruk av informasjonskapsler, vil vi ogs√• samle inn informasjon om hvordan du bruker v√•re digitale tjenester ved hjelp av intercom, som beskrevet i forrige kapittel om informasjonskapsler. Capassa bruker denne informasjonen b√•de til √• analysere effektiviteten til hvert nyhetsbrev og for √• tilpasse budskapet til hver enkelt bruker, slik at du som mottaker opplever v√•r markedsf√łring s√• relevant for deg som mulig.

Vi registrerer ikke investeringsbel√łpene dine for markedsf√łringsform√•l.

3.10 Sensitive personopplysninger

Capassa samler ikke inn noen sensitive personopplysninger om deg, verken fra deg eller fra tredjeparter. Vi ber om at du som bruker eller kunde av Capassas tjenester ikke oppgir noen form for sensitive personopplysninger i din kommunikasjon med Capassa.

4. Endringer i dine personlige data

Hvis du oppdager eller mistenker at vi har uriktige eller utilstrekkelige personopplysninger om deg, har du rett til innsyn, sletting og korrigering av disse, i den grad det ikke er i strid med våre juridiske krav. Dette gjelder også dersom riktig informasjon er endret etter at vi registrerte dem. Du kan rapportere til Capassa på info@capassa.com og vi vil endre informasjonen din.

5. Hvordan vi deler personopplysninger med andre

Vi selger, leier ikke ut eller deler dine personopplysninger med andre, utover det vi mener er n√łdvendig for √• tilby v√•re tjenester og beskrevet i denne personvernerkl√¶ringen. I tilfeller hvor vi utleverer personopplysninger med andre, vil vi inng√• en avtale med dem som blant annet definerer hvilke opplysninger det skal dreie seg om og hvordan de skal behandles.

Capassa vil utlevere informasjon i tilfeller som kreves av loven.

6. Dine rettigheter

Som bruker av Capassas digitale tjenester har du rett til:

  • f√• tilgang til din registrerte informasjon p√• Capassa,
  • korriger din registrerte informasjon hos Capassa,
  • overf√łre din registrerte informasjon p√• Capassa,
  • slette din registrerte informasjon hos Capassa,
  • f√• innsikt i hvordan vi behandler informasjonen din og setter begrensninger p√• dette,
  • trekke tilbake ditt samtykke,

s√• lenge dette ikke er i strid med de regulatoriske forpliktelsene som er p√•lagt av Capassa. Hvis du √łnsker √• ut√łve disse rettighetene, vennligst kontakt oss via info@capassa.com.

7. Sikkerhet

Capassa vil til enhver tid benytte seg av beste praksis for √• sikre dine personopplysninger. Disse dataene vil kun bli lagret i systemene som trenger det, gitt de godkjenninger du har gitt om bruk av data. Dette vil i hovedsak v√¶re Capassas kjernesystem, som drives p√• Amazon Web Service sin l√łsning i Irland. Amazon er en av de mest profesjonelle leverand√łrene av sikker drift og brukes av store deler av b√•de norske og internasjonale selskaper. Vi f√łlger n√łye opp deres anbefalinger for sikker behandling av personopplysninger, inkludert kryptering, passordbeskyttelse, brannmur etc. for alle plattformer der vi h√•ndterer personopplysninger.

8. Bruk av leverand√łrer

Capassa bruker kun leverand√łrer som vi stoler p√•. Alle leverand√łrer som behandler personopplysninger p√• vegne av Capassa regnes som databehandlere og vi har derfor inng√•tt en databehandleravtale (DPA/Data Protection Addendum) med disse. For leverand√łrene som behandler disse personopplysningene utenfor EU/E√ėS, har vi ogs√• inng√•tt avtaler med dem som sikrer at personopplysningene h√•ndteres i henhold til EUs regelverk om dette.

9. Endringer i personvernerklæringen

For √• holde v√•r personvernerkl√¶ring i kraft, vil vi oppdatere eller gj√łre endringer. Det er alltid siste versjon som vil ligge p√• Capassa.no og med st√łrre oppdateringer vil vi g√• ut med informasjon om dette.

10. Kontaktinformasjon

Hvis du √łnsker √• kontakte Capassa, vennligst kontakt oss via privacy@capassa.com. Her vil du ogs√• komme i kontakt med Capassas personvernombud (DPO) Aage Thorsen

11. Din rett til å klage til myndighetene

Du har rett til √• klage til tilsynsmyndigheten Datatilsynet. Nettstedet deres er www.datatilsynet.no  og de kan kontaktes p√• f√łlgende adresse:

  • Datatilsynet
  • P.O. Boks 458 Sentrum
  • 0105 Oslo

Du kan lese mer om hvordan du kan klage til Datatilsynet her: https://www.datatilsynet.no/om-datatilsynet/kontakt-oss/hvordan-kan-jeg-klage-til-datatilsynet/

English English Norwegian Norwegian